DIY JUL

Gør julen personlig med gør-det-selv julegaver til hele familien. Få masser af inspiration til hjemmelavet gaver og julepynt. 

EN GOD &
PERSONLIG
JULEGAVE

Hjemmelavede gaver er en god måde at spare penge på og ikke mindst, en god måde at give noget personligt.
Et ande plus ved hjemmelavet gaver er, at man nemt kan lave flere ad gangen, uden at gaverne behøver at ligne hinanden.

Læs videre og få gode idéer til dine julegaver.

DIY JULEGAVER

Se videoen og lad dig blive inspireret!
Nogle personer kan godt misforstå konceptet om hjemmelavet gaver. For hjemmelavede gaver skal kunne bruges og nydes af den, som får gaven givet. Med andre ord. Hjemmelavede
askebægere er SO LAST YEAR!

Køb små sylteglas og fyld dem med sukker, mel og hakket mørk chokolade. Så kan personen du har givet gaven til, lave lækre og friske hjemmelavet cookies derhjemme. Køb også små lækre vingummier, lakridser og chokolade, som du kan blande i sylteglasset.

GAVEN SOM ALTID GIVER 
POTE

Har du en hund, som du også gerne vil forkæle i julen? Det behøver ikke at være hundedyrt at lave en gave til menneskes bedste ven. Gør det
simpelt og sjovt og gør som de gør i videoen. Fyld et sylteglas med godbidder, legetøj og andet godt, som hunden kan tygge på over julen.

GLAS-
BLOMSTER

Tørret blomster er dette års store hit
indenfor indretning. Det er derfor helt oplagt at blive inspireret af tendensen, når du skal finde på en god julegave.
Sådan gør du ...

EN MINDEVÆRDIG
JULEGAVE

Har du nogle fantastiske billeder gemt på mobilen? Så kan du fremkalde dem hos PhotoCare, og give det som en personlig julegave. Du kan blandt andet bestille en kalender, fotobøger, puslespil og meget mere.

EN ENDNU
SJOVERE JUL

DEN DRILSKE
JULEPAKKE

En anden simpel leg kan være den drilske pakkeleg. Få trukket på smilebåndet, når man gang på gang, skal prøve lykken om den hemmelige pakke.

SÅDAN GØR DU
1 x hemmelig gave
1 x terning
Masser af gavepapir

Køb en sjov gave som passer til alle aldre. Pak den samme gave ind, igen og igen, indtil du har pakket den ind i flere lag, end du selv har husket at tælle. Brug gerne gammelt avispapir hvis du vil spare på papiret.

REGLER

Alle skifters til at slå med terningen. Den, som slår en 1, 2 eller 3’er, må tage det samme antal lag julepapir af pakken. Den som fjerner det sidste lag har vundet gaven.

GAVEIDÉER

KAST MED
PEBERNØDDER

Hvem kaster bedst med pebernødder? Ram indenfor Rødovre Centrums helt egen juleskive og tæl dine point. Den som får flest point har vundet.

SÅDAN GØR DU
1 x pose pebernødder
1 x Rødovre Centrums juleskive
5 - 10 x små gaver

Download Rødovre Centrums juleskive og print de 4 sider. Tilsammen udgør siderne en målskive. Sæt siderne sammen med tape så de danner én skive.

REGLER

Antal af runder afhænger af antal af gaver. Vinder man en runde, vinder man én gave.

Når juleskiven er sammensat, lægges
den på gulvet.

Hver spiller får 3 pebernødder pr. runde og skal hver især kaste alle 3 pebernødder på én gang.

Det felt som pebernødderne lander på bestemmer hvor mange point der gives. Rammer man uden for skiven gives der 0 point. Når alle har kastet deres pebernødder, tælles alle point sammen. Den der har flest point vinder runden og én præmie.

DEN FIRBENEDE
HJÆLPER

Skal både hund og børn aktiveres? Her er en sjov leg, som du kan sætte børnene i gang med.

SÅDAN GØR DU
1 x æggeur
Godbidder

Du kan være kreativ med legens præmie. Måske vinder man en gave eller retten til at åbne den første julegave.

REGLER

Få én af børnene til at gemme en godbid i stuen. Sæt derefter uret til at tælle ned fra 2 minutter.

Det andet barn skal nu på tid finde godbidden, med hjælp fra familiens firbenet hjælper. Finder man godbidden inden tiden går ud, har man tjent ét point.

Den som har vundet flest runder ud af 3, har vundet præmien.

JULEKLIP&
JULEPYNT

Det er koldt og gråt! Så det overrasker jo derfor ingen, at vi alle holder os indendørs. Men når der ikke er flere serier på din streamingtjeneste, så kan man jo ligeså godt, begynde på at forberede sit julepynt.

HJERTERNES
FEST

Fyld hjemmet med alverdens
julehjerter. Det er altid hyggeligt, og for mange meget nostalgisk når man mødes for at lave julehjerter, stjerner og kræmmerhuse.

Foto af: Søsterne Grene

Download Søstrene Grenes
juleskabeloner og bliv hjulpet godt i gang med juletræspynten. Klip
skabelonerne ud og brug dem til at optegne dine egne udklip. Brug gerne  lidt kraftigt papir så dine udklip kan holde formen.

DIY JUL
FOR HELE
FAMILIEN

Hvis du ikke er specielt kreativt anlagt så bare rolig. Det behøver nemlig ikke at være svært eller dyrt at lave julepynt. Der findes masser af løsninger, hvor du bare skal følge brugsanvisningen. Prøv også at tænke ud af boksen - kan man bruge toiletruller som
juletræspynt?

Vil du helst gerne vil være fri for at klippe? Så er du heldig.