Fortryllende
fashion

Kom med på et modeeventyr!
Vi leder dig til alt det bedste sæsonen har at byde på.

hotte outfits til en

Eventyrlig
julefrokost

Dress up til årets julefrokost(er) og gå all in på et fint outfit der gir kollegerne baghjul.

hot xmas

Kejserens
nye klæder

Julen er lig med bløde pakker fra din elskede! Her er lidt inspiration til hvad der kan ligge under træet. 

den bedste

skattekiste

Opbyg en dejlig skattekiste med flotte yndlingssten og dyre metaller! Og tjek det nye smykkemærke LUSH LUSH som laver alle smykker i hånden!

Smykker og ure holder sig bedst, hvis de jævnligt renses og plejes. Samtidig er det vigtigt at opbevare smykker og ure separat, gerne i et smykkeskrin med stofpolstring i hvert rum, så de ikke laver skader på hinanden under opbevaring eller på rejsen.
Her er fem gode råd og guides til, hvordan du vedligeholder dine smykker, så de holder længst muligt og altid er smukke.

1.
- Både guld og sølv er bløde materialer, så du skal derfor lade dine smykker ligge i smykkeskrinet, når du laver havearbejde, går til motion, er i svømmehallen, tager brusebad, gør rent eller går i sauna.

2.
Ligesom havearbejde og fitness, er der også andre ting, der kan skade dine smykker. Det kan være kemikalier fra rengøringsmidler, parfume, pudder, creme, neglelakfjerner, hårspray og olier. Vent derfor med at tage dine smykker på, til du er helt færdig med ovennævnte produkter. På den måde bevarer du dine smykker smukke længst muligt.

3.
Opbevar altid dine smykker adskilt fra hinanden, så de ikke ridser eller skrammer hinanden, når du tager dem frem eller er på rejse. Diamanter er meget hårde og kan nemt ridse metaller, perler og halvædelstene. Opbevar dine smykker i et smykkeskrin med polstring eller blødt stof i hvert rum.

4.
Smykker, der er forgyldte eller forsølvede er endnu mere sarte over for slag og skrammer.
Guld er et ødelmatel, der stort set ikke påvirkes andre luftarter eller kemikalier. Dog kan f.eks. klorholdige rengøringsmidler gøre guldet mat, og i sjældne tilfælde ødelægge guldets flotte glans.

5.
Rengør dine guldsmykker ved at lægge dem i et vandbad med varmt vand og en smule opvaskemiddel. Børst smykkes med en ren tandbørste og tør til sidst med et blødt klæde eller en klud. Nogle mener, at det er mere effektivt at rense guldsmykker med løgsaft, som skal sidde på smykket i tre timer, før smykket skylles af i rent vand, men hvis smykket har små afkroge, kan det være svært at fjerne løglugten, så det kan ikke anbefales. Så må du hellere bruge et decideret guldrens produkt, som du også kan købe her i webshoppen.

For at undgå at ridse dine guldsmykker, kan du med fordel pakke hvert enkelt smykke ind i et stykke rispapir eller et lille stykke blødt klæde.
Sølvsmykker
- Sølv er meget mere sårbart end guld og kan nemt misfarves eller oxidere. Derfor skal du pleje dine sølvsmykker oftere end dine guldsmykker, og du skal være mere opmærksom på, hvilke midler sølvet kommer i kontakt med. Rengøringsmidler, klormidler og syreholdige midler kan alle beskadige dine sølvsmykker.

Hvis sølvsmykket kun er lidt anløbet, kan det rengøres på samme måde som guldsmykker, altså med varmt vand, opvaskemiddel og en blød tandbørste. Hvis smykker er mere anløbet eller oxideret, anbefales et professionelt sølvrenseprodukt, som du kan købe her i webshoppen.

Ligesom med guldsmykker, bør sølvsmykker opbevares i et smykkeskrin, pakket ind i rispapir eller stof, og adskilt fra andre smykker. Desuden kan sollys også misfarve sølvsmykker, så opbevar dem mørkt, når du ikke bruger dem.

Ædelsten og halvædelsten
- Ædelstene kan som udgangspunkt deles op i to kategorier alt efter hårdhed. De hårde ædelstene, som rubin, safir og diamant kan rengøres med ½ liter varmt vand, en spiseske salmiakspiritus og en teskefuld opvaskemiddel. Vask ædelstenen i blandingen og børst den med en blød tandbørste. Skyl efter med rigeligt med vand, så du sikrer dig, at kemikaliet er skyllet helt bort, inden du tager smykket i brug. Tør med en blød klud.

Halvædelstene som ametyst, turkis og månesten bør ikke udsættes for rengøringsmidler, men skal blot vaskes i varmt vand, tilsat en enkelt dråbe opvaskemiddel. Børst med en blød tandbørste og skyl efter med rigeligt med vand. Tør til sidst med en tør, blød klud.
Perler
- Uanset om dit smykke indeholder naturlige perler eller dyrkede perler, skal de behandles meget nænsomt. Perler er bløde og sårbare over for både kemikalier, parfume og shampoo.
Du rengør dine perler ved at aftørre dem med en blød tør klud uden brug af rengøringsmidler eller kemikalier af nogen som helst art. Hvis der er kommet skidt eller snavs på perlerne, kun du benytte en let opvredet klud med lunt vand og tørre efter med en tør blød klud.

Ligesom med guld og sølvsmykker, skal du opbevare perler separat fra andre smykker og gerne pakket ind i et klæde, fløjl eller læder. Du kan også opbevare perlerne i æsken fra guldsmeden, hvis denne er foret.

KILDE: plaza.dk

fang prinsen med

Askepots sko

Fuldend dit outfit med de smukkeste sko! Her er lidt både til fest og til hverdag.

tag på rejse med

Den
flyvende
kuffert