sundhed

Vi ved alle, at det i en travlt hverdag kan være svært at finde plads til træning og nye kostvaner. Derfor har vi samlet lidt tips og tricks til, hvordan du nemt kan leve sundere. 

KOM I FORM

SUNDHED
GJORT NEMT

Har du planer om at få en bedre livsstil? Bliv en sundere version af dig selv både inden i og uden på. Vi giver dig gode råd til, hvordan du kan få træning og afslapning ind i programmet, så du kan komme godt fra start. Start din dag stærkt ud med 7 minutters lyn workout, som både gør din krop og hjerne klar til dagens mange udfordringer. Lær hvilke store muskelgrupper der er vigtige at vedligeholde og få inspiration til din egen træning. Vi har selvfølgelig også fundet nogle gode bøger til de dage, hvor du skal restituere.

1. OVERKROP

Træn overkroppen når - og hvor som helst. Armbøjninger er en god øvelse til, at få bugt på vinke armene og kan nemt laves på tåspidserne, knæene eller op ad køkkenbordet afhængig af niveau. Styrk brystmusklerne og skuldrene med en bred armstilling og få fat i vinke armene (biceps) med en smal armstilling (albuerne holdes helt ind til kroppen). 

2. UNDERKROP

Få baller af STÅL! Det gode ved at træne underkroppen er, at du får strammet op i både baller og lår. Squats er en nem øvelse, som du sagtens kan give dig i kast med. Stå med dine fødder i en hoftebredde og sæt dig ned i en squat på under 90 grader. Sørg for at holde brystet højt, spænd op i maven og pres knæene udad under hele øvelsen.

3. CORE

Man siger, at coren er en af de vigtigste muskelgrupper at holde vedligeholde. Sidder du mange timer på kontor, kan du undgå rygsmerter og i værste tilfælde diskusprolaps, hvis du har en stærk core. Coren er en fællesbetegnelse for de indre og ydre muskler, som sidder omkring din mave og ryg.

STARTPAKKEN
TIL ET MERE
AKTIVT LIV

3 LYNHURTIGE
OPSKRIFTER UNDER
500 KCAL.

 • Ingredienser
  ½ dl sojasauce
  ½ dl flydende honning
  4 stykker laks med skind
   
  Mango- og avocadosalsa:
  1 mango
  1 stor avocado
  1 lille rødløg
  10 g rød chili
  1 dl frisk koriander
  2 spsk flydende honning
  2 spsk limesaft

  Opskrift
  Kog sojasauce og flydende honning hurtigt op i en lille gryde og gem til senere.
  Skær mango, avocado og rødløg i tern, og bland det sammen med chili, koriander, flydende honning og limesaft til en salsa.
  Dup laksen tør med køkkenrulle. Varm en pande op med neutral olie.

  Steg skindsiden på laksen, og hold fisken nede med en paletkniv, så fisken bliver presset mod panden. Steg ved høj varme, til skindet er sprødt og stegt. Vend laksestykket om og steg videre, til laksen er næsten gennemstegt. Anret 4 stykker laks på en tallerken med skindsiden opad. Anret mango- og avocadosalsa ved siden af. Hæld den lune soja-honningblanding over det sprøde lakseskind lige inden servering, og nyd straks.

  Tip: Skindet kan godt spises. Foretrækker man laksen uden skind, skal dette først fjernes lige inden servering, da skindet holder på saften i fisken under tilberedningen.

  Kilde: meny.dk

 • Ingredienser
  4 stk kyllingebrystfilet
  0,5 bakke ærtespirer
  12 stk grillspyd
  1 spidskål
  1 agurk
  1 æble
  1 mild chili
  0,5 bundt forårsløg
  2 spsk. olivenolie
  1 dl. kogende vand
  4 spsk. peanutbutter
  saft af 1 lime
  1 spsk. sojasauce
  salt og sort peber

  Opskrift
  Peanutdip: Rør kogende vand, peanutbutter, limesaft, sojasauce og salt og peber godt sammen og smag til.
  Sprød spidskålssalat: Rens og snit spidskål i tynde strimler.Skyl agurk, og skær den i tynde strimler. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Rens og hak chili. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Vend spidskål, agurk, æble og chili med olie, salt og peber.

  Top salaten med forårsløg.
  Kyllingespyd og servering: Skær hvert kyllingebryst i 3 aflange stykker. Sæt dem på spyd,pensl med olie, og krydr med salt og peber. Steg spyddene i 4-5minutter på hver side på en grill eller en grillpande. Anret spyddene på et fad, top med ærtespirer, og servér dem med peanutdip og sprød spidskålssalat.

  Kilde: irma.dk

 • Ingredienser
  Modne tomater
  Olivenolie
  Hvidløg
  Frisk oregano
  evt. persille
  salt og peber
  revet parmesan

  Opskrift
  Tomater, der er ved at være overmodne, kan blendes med lidt olivenolie, hvidløg og frisk oregano el. persille. Varmes forsigtigt igennem og smages til med salt og peber. Drys friskrevet parmesan ud over.

  Kilde: Irma.dk

I gennemsnit skal den almindelig kvinde
indtage 1800 - 2000 kcal. om dagen. Ønsker du at tabe dig et par kilo, skal du fokusere på at
indtage mindre end de 1800 - 2000 kcal.
Vi anbefaler dog INGEN at gå under 1200 kcal. om dagen.

Man siger at mad er 80% af et vægttab, derfor handler det om at spise efter en kaloriefattig madplan, som giver masser af næring og mæthed. Se hvilke 3 opskrifter vi anbefaler her.

BEVÆG DIG MED RC

BLIV SUNDERE, UDEN AT VIDE DET

Føler du dig uinspireret? En fysisk aktivitet vil øge din forbrænding og give dig mere energi til at klare dagen, for husk, lidt bevægelse er altid bedre end ingen. Men hvad gør man, hvis man ikke føler sig motiveret? Det kan være svært at starte til en sport, hvis man ikke føler, man har en god grundform. Heldigvis er der masser af alternativer til bevægelse, som kan få dig tættere på dit mål. I Rødovre Centrum kan du og familien få en aktiv dag, som både kan mærkes på kroppen og smilebåndet dagen efter.

Vejer du 70 kg. kan du forvente at forbrænde cirka 210 kcal. på ca. 1 times bowling. Bowling er en aktivitet, som hele familien kan være med til. Sammen kan I blive en sundere og gladere familie. Book allerede en bane hos Rødovre Bowlinghal, World Cup Hallen i dag.

Book

Få grinet igennem og leget med børnene i Funtasia Legeland, Café og Legetøj. Prøv legelandets store
rutchebaner, utallige forhindringer og store boldrum. Find dit indre legebarn frem og få en sjov dag med familien. Legelandet har endda en stor legetøjsbutik med masser af legetøj, der sætter gang i fantasien og lægger op til bevægelse.

Legeland

Cyklen giver masser af glæde! Du sparer penge på offentlig transport og benzin og får samtidig masser af motion. Find den cykel der passer til dit behov hos Cykologen. Hos Cykologen kan du også overveje den populære elcykel, hvis du har brug for lidt hjælp med pedalerne

Cykologen

SUNDHED

BØGER DER
GIVER RO

Man kan ikke snakke om sundhed uden også at nævne den mentale sundhed. Giv din hjerne en pause, luk støjen ude og restituer efter en dag fuld af aktivitet. Har du ekstra ondt efter en hård omgang træning? Så rejs dig op og gå lidt rundt, før du sætter dig ned igen. På den måde får du ekstra blod rundt i kroppen, som hjælper dine muskler med at hele.

Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen, og hun insisterer på at finde ud af, hvad der skete, da Susan forsvandt. Da hun opsøger en gammel klassekammerat, Pia, finder hun en familie, der er tynget af sorg: Pia er samme morgen gået i Dyndet og har druknet sig selv.

Skab dit liv dag for dag med Mette Holms årskalender. Ud over kalendersiderne er det også en selvudviklingsbog med fokus på selvkærligheden i form af øvelser, viden og omsorg fra Mettes Univers.

I ’Skyggedanseren’ møder vi endnu engang pigen Frmesk, som også var hovedperson i ’Dødevaskeren’. Frmesk vokser op i Kurdistan hos sine bedsteforældre Gawhar og Darwésh, som på hver deres vis forsøger at tilføre pigens liv mening. Bedstemor Gawhar ønsker, at Frmesk lige som hun selv skal finde trøst i troen, mens bedstefar Darwesh forsøger at fremelske Frmesks livsglæde gennem sit humanitære kvindesagsarbejde.

I Afrika kaldte de Karen Blixen "The Lioness". Hun ankom med store drømme om et nyt og frit liv til Afrika i januar 1914, og forlod kontinentet ribbet for alt i 1931. I de 17 år, hun boede i Kenya, var hun gift med – og skilt fra – den svenske baron Bror Blixen-Finecke, der smittede hende med syfilis. Hun havde en lidenskabelig affære med den engelske adelsmand Denys Finch Hatton, og i ti år var hun direktør for Karen Coffee Company, en stor kaffefarm med flere hundrede ansatte.