SKÆRMPAUSE

Få en pause fra skærmen og få i stedet inspiration til andre ting, som du og familien kan bruge tid på. 

Timeout

TAG EN
SKÆRM
PAUSE

Har iPad'en og andre skærme overtaget familietiden derhjemme? Det er en vane der kan være svær at bryde, for hvad skal man tage sig til i stedet? Vi har fundet masser af skønne aktiviteter, som du og din familie kan lave, hvis I har brug for en skærm pause.

MAD FOR FAMILIEN

MAD
GLÆDE

Få øjnene væk fra skærmen og begynd på mindre projekter, som alle kan være med til. Vi har samlet nogle opskrifter, hvor selv de mindste i familien kan være med til at lave. Form flotte boller, lav det højeste pandekagetårn eller lav din helt egen taco. God fornøjelse.

Få alle med i køkkenet og ha’ det sjovt med at lave morgenboller. Du kan til fordel lave dejen aftenen før og lad den hæve i køleskabet. Dagen efter kan børnene få lov til at forme deres egen morgenbolle. Måske skal børnene have en elefant eller giraf til morgenmad?
Læs mere...

Lav pandekager - og lav masser af dem. Pandekager er sjove og nemme at lave. Tilføj et smagfuldt twist ved at rive lidt appelsinskal i dejen eller tilføje en spsk. kakaopulver. Gør børnene til mestre i pandekagevending og lad kreativiteten blomstre, når kagen skal pyntes med drys og frugt.
Læs mere...

Man skal huske at spise fisk eller i det mindste på anden vis, få inddraget D-vitamin og jod i sin kost i løbet af ugen. Gør aftensmaden til en leg med lækker topping - kun fantasien sætter grænser. Få ryddet ud i køleskabet og lad familien lege med de mange smage ved middagsbordet.
Læs mere...

Ingredienser

1.5 pk. økologisk gær
3 dl. lunt vand
2 tsk. salt
1 tsk. økologisk rørsukker
0.5 liter økologisk A38
250 g. økologisk grahamsspeltmel
500 g. økologisk sigtet speltmel
Evt. økologiske solsikkekerner


Opskrift

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt, rørsukker, A38 og grahamsmel. Rør speltmelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 min. Slå dejen ned, del den i 16-20 lige store stykker og tril dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min. Pensel bollerne med vand og drys evt. med solsikkekerner. Bag bollerne 15 min. ved 210°C til de er gyldne og lyder hule når man banker på undersiden. Nyd dem friskbagte morgen, middag eller aften. Bag evt. en dobbelt portion og gem resten i fryseren.

Kilde Føtex

Ingredienser

4 pandekager
0,5 l. piskefløde
0,5 glas Irmas hindbærsyltetøj
2 bakker friske hindbær
 

Tilberedning

Pisk fløden til let skum.

Læg nu pandekager i lag med flødeskum, syltetøj, bær og urter.

Lad den stå koldt i 30 minutter, før du serverer den.    

Pandekagelagkagen skal skæres med den aller skarpeste kniv du har.

Kilde: Irma

Ingredienser

600 g filet af sej
1 dl mel
1-2 tsk. karry
Salt, peber
Olie eller flydende
margarine til stegning
½ kg tomater
2 rødløg
Salt
Citronsaft
Dild


Opskrift

4 tortillas, f.eks. majstortillas

Creme fraiche 

Vend fisken i en blanding af mel, karry, salt og peber. Steg fisken sprød og gylden i olie ved god varme ca. 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse. Hak tomater og rødløg, krydr med salt og citronsaft, og bland med hakket dild. Lun tortillaerne i ovnen
og fordel fisk og tomatsalsa
oven på. Top af med creme-fraiche og servér.

MADGLAD

MAD PÅ
FARTEN

Tiden går hurtigt når man har det sjovt og ind i mellem har man brug for en hurtig madløsning. Hos Irma, Føtex og Meny kan du få luksusøse retter med dig hjem uden den store tilberedningstid.

KREATIV

SJOVE DIY
PROJEKTER

Lav noget sjovt med familien og lad kreativiteten blomstre. Det behøver ikke at være dyrt eller svært at skabe noget nyt. Kig på loftet, i skufferne og find alt det frem, som du alligevel ikke bruger. Måske kan du puste nyt liv i det, som du tænkte skulle til skrald.

Der er utallige måder at være kreativ på. Hobby ler kan være en simpel måde at skabe noget, der kan bruges til hjemmet eller som en lille gave. Små skåle, vaser og dekorative figurer er nogle af de mange ting, man kan skabe af ler - uden at man behøver en stor brændeovn.

Besøg også Søstrene Grene som tilbyder det basale indenfor DIY projekter. Se her videoen og få inspiration til dit næste projekt. Inddrag også familien så alle kan få en pause fra de mange skærme.

Game night

SPIL FOR HELE
FAMILIEN

Få alle væk fra skærmen og brug tid sammen med familien. En god måde at tilbring tid sammen på, at ved at spille sjove spil. Er du en familie bestående af store eller små medlemmer, så har vi her spil til alle aldre. 

Sjovt spil for hele familien! Jeres opgave er at stjæle fire objekter i stormagasinet.
I skal arbejde sammen om opgaven, men I må ikke snakke sammen undervejs!

Forstår du et hint? Så er dette spil perfekt til, når der kommer gæster på besøg. HINT er et af de mest populære selskabsspil. Hint er spillet, hvor dine holdkammerater skal gætte, hvad du prøver at fortælle dem.

Vær den første til at fange modstandernes myrer, så du kan samle puslespillet med myredronningen og vinde spillet.
Myretuen er et godt spil til børn fra omkring 7 år.

Mandalas

TEGNE
PAUSE

I en tid hvor man godt kan føle sig lidt stresset, så er Mandalas det nyeste indenfor indre ro. I stedet for at bruge hjerneaktivitet på flimrende billeder på skærmen, man kan give hjernen og kroppen ro og kaste sig over disse smukke malebøger. Malebøger kan købes i forskellige sværhedsgrader.