BØRNEFASHION

Sommeren er allerede ved at blive kortere. Det betyder varmere tøj til de små. 

2 COOL 4 SCHOOL

COOL
KIDS

At være ”cool kid” handler ikke bare om tøj men mest om hvordan dit barn behandler andre. At lære at være en god ven! Se nedenstående tips til hvad du som forældre kan gøre for at du hjælper dit bar til at være cool. 

DERFOR SKAL DIT BARN UD OG LEGE MED ANDRE

Støt dit barn i at lege med forskellige børn – både i skolen og i fritiden. Det styrker børnenes fællesskab og forebygger mobning, når børnene kender hinanden godt på kryds og tværs. Når du gør en ekstra indsats for at få legeaftaler med alle – også dem, dit barn ikke plejer at lege med – så er du med til at sikre alle børn en plads i fællesskabet.

SØRG FOR AT ALLE BØRN KOMMER MED

Hold arrangementer for alle. Fødselsdage betyder meget for børn. Det gør både ondt på det barn, der ikke inviteres med, og på det barn, som ingen gæster får. Bestræb jer på at invitere hele klassen, når I holder fødselsdag eller andre fester, og prioritér at dit barn kan være med, når andre inviterer.

BØRN SPEJLER SIG I DERES FORÆLDR

Tal ordentligt om og til andre børn, forældre, pædagoger og lærere. Børn spejler sig i deres forældre, og hvis du er positiv over for skolen, lærerne, kammeraterne og deres forældre, så vil dit barn også være det. Sig fx hej til alle – både børn og voksne – når du bringer og henter dit barn, og lær kammeraternes navne at kende.

SPORTY KID

AKTIVE
BØRN

Der er masser af gode grunde til, at børn bør dyrke sport. Sundhedsstyrelsen anbefaler 60 minutters daglig motion om dagen, og i en tid med skærme over alt er det vigtig at have ekstra fokus på motionen da ikke alle børn naturligt når de 60 minutter. Motion har stor indvirkning på børns trivsel og kan give dit barn nye relationer i andet fællesskab end skolen.  

 

De utraditionelle – til dig, som har prøvet alt

Når det kommer til valg af sport for børn, er det en god idé især at have fokus på dit barns temperament og personlighed. Det kan være svært at finde den rette sport - måske er dit barn ikke lige til fodbold, håndbold gynmastik eller badminton - måske foretrækker dit barn fordybelse frem for fællesskab på banen. 

Det være en idé at prøve andre og mere utraditionelle sportsgrene alt efter dit barn.

Her er 5 bud

Skydning eller Bueskydning
Til børn der er gode til fordybelse

Atletik
– Til børn der er konkurrence-mindede og som har det godt i eget selskab.

Parkour
 Til børn der ikke kan sidde stille

Show dans/hip hop
Til børn der får energi af musik  

Trambolin 
Til børn som er fascinerede akrobatik

Én af disse aktiviteter vil måske tiltale dit barn og dit barn vil ikke lade sig stoppe af egne forventninger og sammenligne sig selv med kammeraterne fra klassen.

Vidste du?

Rockwool Fonden har udgivet en stor rapport som fastslår, at skærmforbrug rent tidsmæssigt fylder fem gange så meget som motion for børn i alderen 7-17 år. De yngste børn bevæger sig i gennemsnit kun 19 minutter om dagen, og de ældste 35 minutter, hvilket er langt fra de anbefalede 60 minutter. Der er derfor god grund til at hjælpe dit barn til at motionere i hverdagen.

Skomode

TIL de små
Fødder

Når du skal ud og shoppe nye sko til børnene, så er der en række ting du skal være opmærksom på. Nogen børn har brug for mere støtte i skoen end andre. Start derfor med at kigge på, hvordan dit barn står og går. Glider skoen ned ad ved hælen når barnet bevæger sig, så anbefales man ofte, at man går efter en skotype, der giver fast støtte om anklen.

DET GYLDNE 
SKO-RÅD

Generelt når du kigger efter de perfekte sko, så sørg først og fremmest for, at tjekke om skoen sidder fast om hele foden. Har dit barn en smal fod og skotøj som ikke sidder stramt om foden, så vil barnet have svært ved at holde balancen. Har dit barn en bred fod, så sørg for at skoen ikke sidder for stramt. Gør den det, så vil barnets balance også blive påvirket. Børn med bredde fødder skal have plads til, at foden kan flade sig rigtigt ud, så foden kommer i kontakt med hele jordoverfladen.

PAK DIT BARN IND

EFTERÅRS-
BARNET

Vær forberedt på den kolde vind, der bevæger sig tættere og tættere på lille Danmark. Vælg en jakke der er komfortabel, pæn og som giver rig mulighed for bevægelse. Tænk også over om du er interesseret i at købe mere end bare én varm jakke, i tilfælde af, at der skulle være formelle arrangementer i kalenderen.